Zie jij vliegende auto’s, huishoudelijke robots en een geneeskunde afdeling die iedere aandoening verslaat ook voor je in de toekomst?

Eén ding is zeker: over 50 jaar zullen er technologische ontwikkelingen zijn die ons in staat stellen dingen te doen die we nu niet voor mogelijk houden. Zo hebben ogen in de toekomst geen bril of contactlenzen meer nodig. Momenteel gebruikt 6 op de 10 een hulpmiddel om beter te kunnen zien. Dat percentage is de laatste jaren gestaag toegenomen. Als we het over de toekomst hebben, dan is een keerpunt op dit percentage makkelijk voor te stellen. De razendsnelle ontwikkelingen in onderzoeksgebieden als genetische modificatie en regeneratieve geneeskunde brengen een optimistische voorspellingen met zich mee. Wellicht ga je over 50 jaar als ‘consument’ in plaats van ‘oogpatiënt’ naar een nabijgelegen behandelcentrum voor een simpele upgrade van je ogen. Uiteraard stap je dan na afloop in een drone voor een afzakkertje in je favoriete zwevende café. Jawel, want niet alleen de toekomst van de medische wereld is mooi. Gewapend met alsmaar betere technologieën en toenemende intelligentie. De staarsteek en implantlenzen hebben een wereld gecreëerd waarin een vruchtbare voedingsbodem ontstond voor de ontwikkeling van goed zicht bij aandoeningen. Het zijn vruchtbare veranderingen als deze, die de mens veel langer in optimale conditie zal houden. Niet alleen de oogheelkundige wereld gaat de komende 50 jaar ingrijpend veranderen. Doordat technologieën vooruit gaan, gaat ook de snelheid waarmee we kunnen ontwikkelen vooruit. Mede hierdoor weten wij één ding zeker: de toekomst zal veel mooier worden dan we ons nu voor ogen kunnen houden. En tot die tijd is het onze belofte te waken over de gezondheid van al uw ogen.

You may also like

Leave a comment