Het nieuwe normaal

Het wordt ons van alle kanten toegeroepen: het nieuwe normaal. Steeds meer thuiswerken, niet meer uit eten, en nu kunnen we s ’avonds niet eens meer naar buiten zonder hond. Als dan ook nog eens de kachel staat te loeien kunt u in toenemende mate momenten van droge, brandende of zelfs jeukende ogen ervaren. Dat is wat het ‘’nieuwe normaal’’ kan zijn, en dan met name voor onze ogen. Juist door veel te bewegen in combinatie met goede voeding, houd je niet alleen je lichaam, maar ook je ogen in perfecte conditie.

Stap voor stap naar beter zicht

Adviseer uw klant dus niet alleen de 20/20/20 regel (iedere 20 minuten dat er naar een scherm wordt gekeken, moet er minimaal 20 seconden gekeken worden naar een object verder dan 20 meter), maar voeg er vooral ook een 30 minuut durende wandeling aan toe, kortom: 20/20/20/30!

 

Hoewel lichaamsbeweging niet in direct verband staat met de gezondheid van de ogen, kan het gezichtsvermogen volgens de American Academy of Ophthalmology absoluut profiteren van een dagelijkse wandeling. Zo kan een dagelijks loopje van slechts een half uur het risico op het ontwikkelen van Glaucoom met maar liefst 73% (!) verlagen. Doe net als de Italianen een kleine wandeling na het eten (il passeggiata). De afgelopen tien jaar hebben verscheidene studies aangetoond dat goed in beweging blijven de meest voorkomende oogafwijkingen sterk kan verminderen.

 

En wat is er mooier dan een goede, maar vooral ook duurzame kijk oplossing te kunnen adviseren? Als er dan ook nog een winterzonnetje schijnt is dat een win-winter situatie. Vitamine D is namelijk essentieel voor de ogen, vanwege de antioxidanten. Antioxidanten helpen het lichaam om oogziekten tegen te gaan. In verschillende studies zijn vitamines betrokken bij het verloop van veel voorkomende oogaandoeningen. Vitamine A, B, C en E zijn bekende antioxidanten en kunnen oogaandoeningen zoals AMD zelfs volledig voorkomen.

 

Heeft u vandaag dus weer zo’n thuiswerker in de winkel? Dan weet u wat u te doen staat. Uiteraard is enkel gezonde voeding en beweging niet voldoende om een optimaal zicht te garanderen. Hierdoor doen opticiens verspreid over heel het land in samenwerking met Optometric Leisure Association bij iedere refractie ook een volledig optometrisch onderzoek. En dan heeft u vast nog een mooi montuur liggen. Het oog wil ook wat nietwaar?

You may also like

Leave a comment