“Deze werkwijze is voor ons het gouden ei”, aldus Patrick Wieland van Stoltz Optiek te Abcoude.

Een volledig oogonderzoek in samenwerking met een optometrist op afstand? Patrick Wieland van Stoltz Optiek in Abcoude doet het. Dankzij de samenwerking met OLA hoeft hij geen vaste optometrist in dienst te nemen en onderscheidt hij zich als opticien. Met de funduscamera screent hij de ogen van de klant in de optiekzaak, laat hij de foto’s met bijbehorende onderzoeksresultaten beoordelen door een optometrist van OLA en geeft hij razendsnel advies aan zijn klanten. “Deze werkwijze is voor ons het gouden ei”, aldus Wieland. 

 

Abcoude Noord

Zoals een mondige ondernemer betaamd, weet Wieland al snel het ijs te breken wanneer we zijn optiek binnenlopen voor een vluchtig bezoek. “Hier in Abcoude is de hoofdstad beter bekend als Abcoude Noord”, grapt hij zodra we vertellen dat we uit de hoofdstad komen. Vervolgens legt hij naast de funduscamera plechtig uit hoe hij het apparaat gebruikt. “Bij iedere oogmeting zetten wij de camera in. Dat is nu net zo gewoon als het meegeven van een brillendoekje bij het afhalen van een nieuwe bril.”

 

“We hebben voor OLA gekozen, omdat we oogafwijkingen in kaart willen brengen en onze klanten snel willen adviseren. Wanneer de foto genomen is kijken onze klanten graag mee als we tekst en uitleg geven. Zo laten we bijvoorbeeld zien waar een afwijking zit of waar een behandeling moet plaatsvinden. Dat wordt ontzettend gewaardeerd en heeft voor ons een toegevoegde waarde – het geeft iets extra’s.”

Poeha

Wieland is altijd op zoek naar manieren om nieuwe klanten aan te trekken en te behouden. Hij raakte geprikkeld toen hij een advertentie van OLA voorbij zag komen, waarin OLA claimde de loyaliteit richting klanten te vergroten. “Het optometrisch onderzoek stelt ons in staat om een realistisch beeld te geven van de gezondheid van de ogen. Onze klanten willen gewoon goed geholpen worden, zonder teveel poeha. Sommigen wandelen nadien nog binnen om hun dankbaarheid te tonen. Als ondernemer krijg ik daar een warm hart van.”

 

Zelfstandige opticiens zoals Wieland, kiezen voor de OLA-06 funduscamera met bijbehorende optometrist, zodat zij op elk moment een volledig oogonderzoek kunnen uitvoeren. OLA is namelijk altijd bereikbaar; het garandeert binnen 24 uur de uitkomst van het oogonderzoek.  

Pluis

Terug naar Abcoude, waar we met eigen ogen zien hoe Wieland een fundusfoto aan het voorbereiden is. “Gaat u rustig zitten”, zegt hij tegen een vrouw op leeftijd. “Zo goed?”, vraagt ze met een zenuwachtige stem. “Maakt u zich geen zorgen. De foto doet geen pijn en is zo genomen”, stelt Wieland de vrouw vaderlijk gerust. Na een WhatsApp berichtje richting OLA, plus een handvol minuten later, staat de vrouw met het resultaat aan de toonbank. Pluis, blijkt het resultaat. “Gelukkig knul”, zegt ze zichtbaar opgelucht. “Bedankt en tot over twee jaar.” Wieland straalt achter de toonbank. “Zag je dat? Hier doe ik het dus voor.”

You may also like

Leave a comment