Smeer jij zonnebrandcrème in je ogen?

Ook al gaat de zon officieel op 21-juni door het zomerpunt en bereikt het z’n hoogste stand boven de horizon. De dagen worden merkbaar langer en de zomer doet gevoelsmatig volop z’n intrede in ons land. 

Alhoewel Uv-straling het risico op het krijgen van een oogaandoening verhoogd, zijn hier slechts weinig mensen zich daadwerkelijk van bewust. Optometric Leisure Association waarschuwt zonaanbidders tijdens mooie, maar vooral ook op bewolkte dagen! Meer dan de helft van de straling dringt door het wolkendek heen, waardoor er ook aan voldoende bescherming gedacht moet worden tijdens de minder zonnige dagen.

95% van de mens is zich bewust van de schade van Uv-straling aan de huid. Echter weet slechts 7% af van de schade aan de ogen. Blootstelling verhoogt het risico op oogaandoeningen zoals: Macula degeneratie en cataract. De twee meest voorkomende oogziektes in Nederland.

Als gevolg van de afneming van de ozonlaag, neemt de ultraviolette straling van de zon op aarde toe. Ook in Nederland kan het felle zonlicht schade toebrengen aan de ogen en dit percentage is zelfs verdubbeld bij kinderen.

Behalve het gebruik van een goede zonnebril, zijn er verschillende stoffen die schade aan de ogen kunnen voorkomen. Uit recente studies is gebleken dat vitamine C & E een bijzonder belangrijke rol spelen bij de bescherming van de ooglens en het netvlies.

Haast je dus snel naar één van onze winkels voor een goede zonnebril en koop na afloop direct een (oogheelkundig) verantwoorde snack.

You may also like

Leave a comment