Een optometrisch onderzoek geeft duidelijkheid over de medische gesteldheid van de ogen. Zo kan het zijn dat een persoon een oogaandoening onder de leden heeft, zonder dat hij of zij daar weet van heeft. Maar wat komt er precies naar voren in een optometrisch onderzoek? Wanneer is het belangrijk om het uit te laten voeren? En hoe wordt het uitgevoerd? In deze Wiki pagina scheppen we meer duidelijkheid en leggen we uit welke rol OLA speelt. 

optometrisch onderzoek

Wat is een optometrisch onderzoek?

Een optometrisch onderzoek is een oogonderzoek waarbij een netvliesfoto wordt gemaakt en het oog onderzocht wordt op afwijkingen. De uitkomst hiervan kan aanleiding zijn voor een uitgebreider onderzoek. 

 


Waarom is het belangrijk?

Vaak hebben oogpatiënten niet door dat ze een oogziekte onder de leden hebben omdat men nog geen hinder van ondervindt. Het is belangrijk om een oogziekte tijdig te signaleren. Door preventief een netvliesscan te doen worden oogziektes sneller gesignaleerd. Hierdoor is het mogelijk vroegtijdig een behandeling te starten, waarmee de kans op genezing groter wordt. 


Wanneer is een optometrisch onderzoek belangrijk?

Een optometrisch onderzoek is belangrijk wanneer een klant symptomen ondervindt van een oogziekte, maar minsten zo belangrijk wanneer een klant geen symptomen ervaart. Vaak hebben oogpatiënten niet door dat ze lijden aan een oogziekte. Dit terwijl slechtziend- of blindheid bij 7 op de 10 mensen te voorkomen is, mits je er snel bij bent.

 


Welke afwijkingen kan een optometrist vinden bij een oogonderzoek?

Een optometrist onderzoekt het oog op afwijkingen. Denk hierbij aan het vroegtijdig signalen van blindheid, glaucoom, maculadegeneratie of retinopathie.

 


Waar wordt een optometrisch onderzoek uitgevoerd?

Wij denken dat een opticien goed zelf een netvliesfoto kan maken en dat een optometrist slechts nodig is voor het vaststellen van een diagnose. Een optometrisch onderzoek hoeft dus niet uitgevoerd te worden in een ziekenhuis en wordt uitgevoerd bij de opticien met een funduscamera. 

 


Wie doet het onderzoek bij OLA?

Een optometrisch onderzoek wordt uitgevoerd door een erkende en gediplomeerde optometrist van OLA. Onze optometristen hebben jarenlange ervaring opgedaan in oogziekenhuizen en oogklinieken.  

 


Waarom zou ik voor OLA moeten kiezen voor een preventief optometrisch onderzoek?

Als opticien bied je een kijkoplossing aan, maar met OLA een kijkgarantie. Je onderscheidt je als opticien en vergroot hiermee jouw diensten richting de klant. 

 


Hoe wordt het oogonderzoek uitgevoerd?

In een viertal stappen bied je niet alleen een ‘kijkoplossing’, maar ook ‘kijkgarantie’:   

  1. Maakt een netvliesfoto in de optiekzaak
  2. Stuur de foto digitaal naar OLA
  3. De optometrist van OLA stelt de diagnose op afstand
  4. Je ontvangt een rapport met conclusies en verwijst een klant indien nodig door

Lees in het netvliescheck 4-stappenplan meer over onze aanpak.

 


Hoeveel kost een preventief optometrisch onderzoek bij OLA?

OLA hanteert een vast tarief per netvliesscan, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Dit scheelt je enorm veel kosten t.o.v. het inhuren van een optometrist.

Meer weten? Neem contact met ons op!