”De netvliesfoto en het preventief oogonderzoek vergroten onze service richting de klant”

Jurgen, van de Barneveldse Brillenwinkel

”Door preventief een volledig oogonderzoek aan te bieden hebben we de mogelijkheid om tijdig oogaandoeningen te signaleren bij onze klanten. Tegelijkertijd vergroot het optometrisch onderzoek onze service. Hiermee onderscheiden we onszelf ten opzichte van andere optiek winkels. Wanneer we vroeger optometristen inhuurden liepen we tegen hoge uurtarieven aan. OLA hanteert vaste tarieven per onderzoek, waardoor we niet voor verrassingen komen te staan. Door de samenwerking hebben we nu een vaste optometrist op afstand en kunnen we zonder extra personeelslid toch preventief een optometrisch onderzoek aanbieden. De kosten van de fundus camera belasten we door naar onze klanten, waardoor we binnen afzienbare tijd de camera hebben terugverdiend. ”

”Het aanschaffen van een fundus camera is een serieuze investering, maar het levert ons gelukkig heel veel positieve reacties op”

Irene, van Luitjens Juwelier Opticien

Het aanschaffen van een fundus camera is een serieuze investering, maar het levert ons heel veel positieve reacties op. Doordat wij nu, naast de verkoop van brillen en contactlenzen, ook onze refracties in combinatie met het volledige oogonderzoek van OLA verkopen, hebben we een terugverdienmodel voor de fundus camera. Wanneer wij brillen en/of contactlenzen verkopen maken wij, voorafgaande aan de oogmeting, standaard een netvliesfoto met de fundus camera. De terugkoppeling van onze collega optometrist op afstand gaat ontzettend snel en onze klanten vinden het mooi dat ze tegelijkertijd een steentje bijdragen aan een beter milieu.”

”Een volledig oogonderzoek plus de controle door een optometrist op afstand is een meerwaarde.”

Patrick, van Stoltz Optiek

Sinds de samenwerking met OLA kunnen wij onze klanten iets extras aanbieden. Door preventief een netvlies controle te doen worden oogziektes op tijd gesignaleerd en de reacties van onze klanten zijn super positief. Een optometrisch onderzoek in samenwerking met een optometrist van OLA wordt als meerwaarde gezien. Sinds het preventieve oogonderzoek met OLA hebben we naast een extra verdien model ook de mogelijkheid onze klanten te attenderen op de gesteldheid van hun ogen. Zo hebben we al meerdere consumenten gericht kunnen doorverwijzen voor de juiste behandeling op de juiste plek. Wij ervaren deze manier van samenwerken als zeer prettig. ”