“Op advies van OLA stuurde ik een vrouw acuut naar het ziekenhuis. Deze directe oogzorg ontbrak bij ons”

Eric, van Eric Mertens optiek

We zijn blij dat we een optometrist in huis hebben, ook al is hij onzichtbaar. Waar voorheen sporadisch een oogonderzoek werd uitgevoerd, gebeurt dat nu grondiger. Na een check hebben we een vrouw direct doorgestuurd naar de oogarts. Die, zo hoorden we later, ook positief verrast was met het vakkundige advies. We staan volledig achter het concept van onze optometrist op afstand. Dit stralen we uit naar de klant. Een klant ziet dat en daarom is het een succes.” 

”Een preventief optometrisch onderzoek met OLA vergroot onze service richting de klant.”

Bartje, van Brandpunt optiek 

Wanneer we vroeger optometristen inhuurden liepen we tegen hoge uurtarieven aan. OLA hanteert vaste tarieven per onderzoek, waardoor we niet voor verrassingen komen te staan. Door de samenwerking hebben we nu een vaste optometrist op afstand en kunnen we zonder extra personeelslid toch preventief een optometrisch onderzoek aanbieden. Daarnaast schromen ze niet om te doceren. ‘Denk je hier aan, vergeet dit niet’. Dat werkt heel verfrissend voor ons.” 

”Sinds onze optometrist elders ging werken, is het bestaande team in samenwerking met OLA zijn vervanging.”

Nency, van George de Jong Optiek

In samenwerking met OLA kunnen wij onze klanten blijven voorzien van optometrische oogzorg. De reacties van onze klanten zijn super positief. Een optometrisch onderzoek in samenwerking met een optometrist op afstand van OLA wordt als meerwaarde gezien. Zo hebben we al meerdere consumenten gericht doorverwezen voor de juiste behandeling op de juiste plek. Wij ervaren deze manier van samenwerken als zeer prettig.” 

‘Het aanschaffen van een funduscamera is een serieuze investering, maar het levert ons gelukkig heel veel positieve reacties op.”

Patrick, van Stoltz Optiek

“Al sinds de oprichting van OLA bieden wij het optometrisch onderzoek met onze optometrist op afstand aan bij zowel nieuwe, als vaste klanten. Het bevalt goed, we zijn veel specifieker met ons advies. Doordat wij nu, naast de verkoop van brillen en contactlenzen, ook het optometrisch onderzoek met OLA verkopen, hebben we een terugverdienmodel voor de funduscamera. De terugkoppeling gaat ontzettend snel en onze klanten vinden het mooi dat ze tegelijkertijd een steentje bijdragen aan een beter milieu.”